Wonen en Omgeving

Een gemeente waar het fijn leven is en waar je goed en betaalbaar kunt wonen

In de afgelopen jaren is er in Reimerswaal een woonvisie opgesteld, waaruit blijkt dat het woningaanbod in Reimerswaal niet voldoet aan wat er op dit moment nodig is. Een huis is een thuis en een plek waar je je veilig en prettig wilt voelen. Daarom is het belangrijk dat iedereen een passende woning kan vinden. Wij vinden dat er alles aan moet worden gedaan om vraag en aanbod zo goed mogelijk op elkaar af te stemmen. Bijvoorbeeld door huizen te bouwen die je kunt aanpassen aan de levensfase waarin je je bevindt. Op dit moment is de woningnood in Reimerswaal hoog. Als VVD willen wij dat nieuwe ontwikkelingen en initiatieven worden gestimuleerd zodat er voldoende huizen bijgebouwd gaan worden, zodat iedereen betaalbaar in onze gemeente kan (blijven) wonen.

 

-      Ontwikkeling visie/nieuwe bestemmingsplannen zoals in Yerseke (Grintweg, centrum en Molenpolder) Krabbendijke (uitbreiding Rozenboom), Waarde (Annahof).

-      Met de woningbouwcorporaties goede afspraken maken zodat er ook voldoende sociale huurwoningen bijgebouwd worden en er een goede doorstroming op de woningmarkt komt, waardoor er voor zowel senioren als starters voldoende mogelijkheden worden geboden aan huurwoningen.

-      De gemeente gaat aan de slag met creatieve, nieuwe woonvormen zoals tiny houses en kangoeroewoningen.