Bedrijfsbezoek Wiskerke Onions

VVD Reimerswaal van start met een tour langs verschillende bedrijven.

Omdat we het als VVD Reimerswaal belangrijk vinden om te weten wat er speelt in onze gemeente en om voeling te houden met het bedrijfsleven, zijn er verschillende bezoeken aan bedrijven en organisaties gepland de komende maanden. De VVD komt naar u toe deze zomer.

Afgelopen dinsdag 3 augustus was de aftrap bij Wiskerke Onions in Kruiningen. De fractie en fractieondersteuners in de personen van Ida Sinke, Thea Laban-Mos, Izak Vogelaar en Floris Wielard werden door een enthousiaste Chayenne Wiskerke zeer hartelijk ontvangen.

Een prachtig en innovatief bedrijf waar we als Reimerswaal trots op mogen zijn! Met maar liefst een marktaandeel van 15 % wereldwijd zijn zij een grote speler in de uiensector. Sowieso staat Reimerswaal op de kaart in de wereld van de uien, want maar liefst ruim 70 % van alle uien die in Nederland worden geproduceerd passeren Reimerswaal voordat ze ons land via Vlissingen verlaten. Het bedrijf Wiskerke Onions speelt daarin een grote rol met een state of the art fabrieksruimte en waar in de bedrijfsvoering ook grote aandacht is voor milieu en energiebesparing. Een voorbeeld hiervan is de samenwerking met Lamb Weston Meijer. Wiskerke gebruikt de restwarmte van de frietfabriek om hun uien te drogen waardoor dit op een energie neutrale manier gebeurt. Het bedrijf is nog lang niet klaar met innovaties en verbeteringen en blijft aan de weg timmeren. Daar kunnen ze de hulp van een betrouwbare en slagvaardige overheid goed bij gebruiken. Wij bedanken Chayenne voor haar gastvrijheid en hopen een steentje bij te kunnen dragen aan een transparante en toegankelijke plaatselijke overheid.